• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Atletendorpen Winterspelen in Pyeongchang zijn helemaal klaar

  De atletendorpen bieden plaats voor 6.800 atleten en officials.

  Iets minder dan 2 maanden voor de start van de Winterspelen in Zuid-Korea zijn de 2 olympische atletendorpen afgewerkt. Dat maakt het lokale organisatiecomité LOCOG bekend. De eerste atleten worden verwacht vanaf 1 februari, 8 dagen later beginnen de Winterspelen.

  "Na jaren van hard werken zijn we blij te kunnen aankondigen dat de atletendorpen helemaal klaar zijn", verklaart LOCOG-voorzitter Lee Hee Beom. "De dorpen zullen voor de atleten en officials dienen als een plaats waar ze tot rust kunnen komen en sporters van andere landen kunnen ontmoeten. Zo ontstaan er herinneringen en vriendschappen die een leven lang kunnen meegaan."

  Beide dorpen, één in de bergstreek rond Pyeongchang en één in de oostelijke kuststad Gangeung, kunnen samen zo'n 6.800 atleten en officials ontvangen. 

  Vanaf 1 februari worden de eerste atleten verwacht. De Winterspelen beginnen 8 dagen later. In maart volgen nog de Paralympics.

  Bekijk hier enkele beelden