• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  KBVB lanceert nieuw integratieproject: "Iedereen op het veld"

  Lijnrechter Mohamad Jarkas bracht een getuigenis over zijn integratie.

  De voetbalbond wil, in samenwerking met Fedasil, vluchtelingen en asielzoekers beter integreren door ze hun favoriete sport te laten beoefenen. "Op die manier willen we diversiteit overbruggen."

  "Iedereen heeft het recht om voetbal te spelen", zo introduceert Koen De Brabander, CEO van de KBVB, het nieuwe integratieproject "Iedereen op het veld".

  "Voor de meeste mensen is dit een evidentie, maar het blijkt een veel groter probleem voor vluchtelingen en asielzoekers", zegt De Brabander.

  "Met begeleiding en ondersteuning wil de KBVB ervoor zorgen dat ook vluchtelingen en asielzoekers hun favoriete sport kunnen beoefenen onder de beste mogelijke omstandigheden."

  De KBVB slaat daarom de handen in elkaar met de Fedasil, het federale agentschap voor de opvang van asielzoekers. Met het nieuwe project willen de KBVB en Fedasil voetbal als een middel gebruiken om het migratieprobleem aan te pakken.

  "We willen de drempels verlagen"

  "Voetbal zorgt voor ontmoeting en dat kan diversiteit overbruggen", zegt projectcoördinator Hedeli Sassi. "Met de KBVB hebben we een uitstekende maatschappelijke partner gevonden om ondersteuning te verlenen, informatie te bieden en drempels te verlagen."

  De voetbalbond zal verschillende clubs helpen met de administratieve taken die gepaard gaan met de aansluiting van vluchtelingen. "Voorlopig zijn er al 19 erkende pilootclubs die willen meewerken aan het project. Daarnaast zijn er nog 9 aanvragen binnengekomen."

  De tweet van Voetbal Vlaanderen: