• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Skiester Sana plaatst zich als eerste Belgische atlete voor Paralympische Winterspelen

  Eléonor wordt op de piste gegidst door haar zus Chloé.

  Skiester Eléonor Sana heeft zich geplaatst voor de Paralympische Spelen in Pyeongchang komend jaar. Ze is de eerste atlete in de Belgische selectie.

  Het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) heeft vandaag bekendgemaakt dat Eléonor Sana de eerste atlete is in de selectie voor Paralympische Winterspelen in Pyeongchang. De slechtziende skiester behaalde dit jaar al twee medailles op het wereldkampioenschap in Tarvisio.

  Op piste wordt Eléonor gegidst door haar zus Chloé. Zij draagt fluorescerende kledij en staat via een communicatiesysteem in contact met haar zus. Het duo gaat in Pyeongchang op zoek naar de eerste vrouwelijke medaille voor België.

  De tweet van het Paralympic Team Belgium: