• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gaastra na uitgesteld vertrek naar EK zwemmen: "Ambities bijstellen"

  Gaastra (archief): "Door het uitgesteld vertrek komen we in de problemen."

  Het Belgische zwemteam is door de sneeuwoverlast vandaag niet kunnen vertrekken naar het EK kortebaan in Denemarken. Bondscoach Ronald Gaastra reageert scherp: "Dag 1 kunnen we al schrappen."

  De Belgische zwemmers hadden vanmorgen rond 9u moeten vertrekken richting Denemarken waar het EK vanaf woensdag begint. De sneeuwoverlast gooide echter roet in het eten. Na een drietal uur in het vliegtuig moesten de zwemmers opnieuw uitstappen. Het vertrek moest worden uitgesteld.

  Volgens bondscoach Ronald Gaastra zal dit zware gevolgen hebben op de prestaties: "We zullen de verwachtingen en ambities moeten bijstellen. Dag 1 en misschien dag 2 van het toernooi kunnen we al afschrijven, want de dag na een reisdag is meestal een hele slechte. Dan krijg je niet die echte explosiviteit in je slag."

  Wat kunnen Timmers en Buys op het EK?

  De ambitie van Pieter Timmers is volgens Gaastra moeilijk in te schatten: "We hebben gekozen voor een andere voorbereiding met de nadruk op de kwaliteit in plaats van de kwantiteit. Hij heeft er enkele goede trainingen opzitten, alleen verliep het rusten niet altijd even goed. Toch moeten we hem scherp krijgen voor de 100 meter vrije slag."

  Ook van Kimberly Buys verwacht Gaastra een mooie prestatie op het EK. "Ik denk dat ze zeker een finaleplaats moet kunnen halen. En gezien de trainingen die ze heeft gehad, hoop ik op persoonlijke records. Als die erin zitten, mogen we zeker kijken naar top 3 en een eventuele medaille."

  Enkele tweets over het uitgestelde vertrek: