• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions pakken vijfde plaats na moeizame zege tegen Spanje

  De World League Hockey zit erop voor de Red Lions.

  De Red Lions zijn door een nipte overwinning tegen Spanje vijfde geworden op de World League Hockey in India. Dockier maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, waarin beide ploegen veel kansen misten.

  Na een teleurstellende nederlaag tegen gastland India, moesten de Red Lions het tegen Spanje opnemen voor de vijfde plaats op de World League Hockey. De Belgen begonnen als favoriet aan de wedstrijd en na amper 4 minuten bracht Dockier de Red Lions al op voorsprong. De Kerpel zette de aanval op en Dockier knalde zijn eerste doelpunt van het toernooi staalhard in doel.

  Spanje kwam na het openingsdoelpunt wel beter in de partij en ging op zoek naar de gelijkmaker. Zowel Quemada als Romeu kwamen er dicht bij, maar de Belgen gingen toch met een voorsprong de rust in.

  Na de pauze ging de wedstrijd gelijk op met kansen aan beide kanten. De Red Lions scoorde een tweede keer maar het doelpunt werd afgekeurd door de scheidsrechters. Aan de andere kant kwam Arana heel dicht bij de gelijkmaker, de paal en Boccard beslisten daar echter anders over.

  De Red Lions sluiten de laatste editie van de World League Hockey zo af met een vijfde plaats.

  Bekijk het doelpunt van de Red Lions: