• home
 • video
 • pas verschenen

  14-jarige doelman maakt zijn debuut bij Noord-Ierse eersteklasser

  Glenavon durfde het aan om Conner Byrne te laten debuteren.

  De 14-jarige doelman Conner Byrne heeft op maandagavond zijn debuut gemaakt voor de Noord-Ierse eersteklasser Glenavon FC. Zijn ploeg won de bekerwedstrijd tegen Portadown met 1-2 en plaatste zich zo voor de finale van de Mid-Ulster Cup.

  Amper 14 jaar is Conner Byrne, toch durfde Glenavon FC het aan om de tiener te laten debuteren. In de bekerwedstrijd tegen streekgenoot Portadown kwam de jonge knaap meteen aan de aftrap. Hij hielp zijn ploeg in zijn eerste officiële wedstrijd meteen aan de zege en een bijhorend finaleticket.

  Door een blessure van eerste doelman Jonny Tuffey moest trainer Gary Hamilton op zoek naar een waardige vervanger. "We hebben niet getwijfeld om Conner te laten spelen", vertelt Hamilton.

  "Ik denk dat het fantastisch is dat Conner in de eerste ploeg kan meespelen", zegt Ryan Prentice, de verantwoordelijke van de Glenavon Academy. "We moeten vooral trainer Hamilton loven voor zijn keuze. Hij geeft de jeugd een kans in onze ploeg."

  "Conner doet het fantastisch, maar we moeten nu zeker nog niet beginnen te speculeren", waarschuwt Prentice. "Als hij hard blijft werken, zou het leuk zijn als hij voltijds zou kunnen gaan voetballen. Dat is voorlopig het voornaamste doel."

  De tweets van zijn ploeg, Glenavon FC: