• home
 • video
 • pas verschenen

  Volleybalclub Menen: "De herfsttitel doet wel wat met ons"

  Menen pakte afgelopen weekend voor het eerst in zijn bestaan de herfsttitel. Ron Andelhof, sportief directeur van volleybalclub Menen, reageert opgetogen: "Het maakt heel wat los bij ons in de club."

  Menen staat na acht wedstrijden alleen aan de leiding in de Belgische competitie en pakte afgelopen weekend de eerste herfsttitel uit het bestaan van de club. Ron Andelhof, sportief directeur van de club, is zeer tevreden. "De herfsttitel doet wel wat voor een club als Menen. Het is een mooie beloning voor het werk tot nu toe, al blijven we natuurlijk ook wel realistisch."

  "Sinds een jaar of vijf zijn we bezig met de omkadering van de ploeg uit te breiden en te professionaliseren. We beschikken niet over een budget zoals Maaseik of Roeselare waardoor we soms creatief moeten werken."

  Het succes komt volgens Andelhof in de eerste plaats door de evenwichtige kern. "We beschikken over een sterke groep met heel wat kracht. Hierdoor kunnen we een hoog aanvalspercentage voorleggen. We zijn gericht op zoek gegaan naar de juiste puzzelstukjes en hebben nu een goede match."

  "We blijven natuurlijk realistisch"

  De ambitie van de West-Vlaamse club wordt voorlopig niet aangepast. "Voor het seizoen hadden we een plaats in de top vier als ambitie", zegt Andelhof. "Het doel blijft om zo hoog mogelijk te eindigen, maar we blijven natuurlijk ook realistisch."

  Menen staat nu voor een druk programma, te beginnen met de match tegen Roeselare voor de Beker van België. Ron Andelhof kijkt er alvast naar uit: "We spelen in eigen huis en geloven in onze kansen. De leidersplaats in de competitie kan ons daarnaast zeker een boost geven."