• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Tony Parker basketbalt weer na 7 maanden blessureleed

  Tony Parker scheurde begin mei een pees van zijn quadriceps.

  Het 17e NBA-seizoen voor Tony Parker is afgelopen nacht begonnen. De 35-jarige vedette, die begin mei zijn quadricepspees scheurde, won met San Antonio tegen Dallas (115-108). En LeBron James loodste Cleveland naar een 8e zege op een rij.

  Parker blesseerde zich op 3 mei

  Tony Parker kwam voor het laatst in actie op 3 mei: tijdens de 2e match van de halve finales van de conference tegen Houston scheurde hij zijn pees van de quadriceps ter hoogte van zijn knie.

  Het was de zwaarste blessure uit de carrière van de Fransman. Eind oktober sloot hij weer aan bij de groep, een maand later maakte hij zijn rentree.

  De viervoudige NBA-kampioen kreeg in eigen huis luidde aanmoedigingen van het publiek. Coach Gregg Popovich bracht hem rustig: in 14 minuten maakte Parker 6 punten en gaf hij 4 assists. Zo droeg hij zijn steentje bij aan de 13e zege van de Spurs in 20 duels, goed voor de 3e plaats in de Western Conference.

  Onvermijdelijke James loodst Cleveland naar 8e zege op een rij

  Na een dramatisch seizoensbegin (6 op 8 matchen verloren eind oktober/begin november) hebben de Cavaliers nu 3 weken geen wedstrijd meer verloren. Ze zitten aan een reeks van 8.

  Gisteren moest Philadelphia eraan geloven (91-113) dankzij alweer een uitstekende LeBron James (30 punten, 13 rebounds, 6 assists). Cleveland deed het nochtans zonder Derrick Rose, die geplaagd door blessures mogelijk een einde aan zijn carrière maakt. Maar het heeft helemaal zijn efficiëntie in de aanval en de verdediging teruggevonden waarmee het in 2016 de titel pakte en in 2015 en 2017 de finale speelde.

  Kevin Love was goed voor 13 punten, JR Smith 11 en de bank droeg 57 punten bij, waaronder 15 van Dwyane Wade. Cleveland is met 13 zeges in 20 duels derde in de Eastern Conference.