• home
 • video
 • pas verschenen

  Kooivechten in België: deze Antwerpse kleppers gaan voor een internationale carrière

  The Battle Cat wint haar kamp in de Lotto Arena

  0 / 0
  In de Lotto Arena werd er vorig weekend gevochten om door te breken naar de UFC, de grootste kooivechtcompetitie ter wereld. Uithangborden in ons land zijn Cindy 'The Battle Cat' Dandois en Ayton 'The Hitman' de Paepe. Wij gingen een kijkje nemen.

  Ayton De Paepe: "Nog nooit verloren"

  Ayton de Paepe is naast kooivechter ook havenarbeider. Ondanks zijn zware job doet hij het lang niet slecht in het kooivechten.

  "Mijn record staat op 7-0. Net als mijn tegenstander heb ik nog nooit verloren. Hij staat op 6-0. Iemand zijn 0 zal dus verdwijnen vandaag.”

  Als Ayton kan winnen, dan lonkt de UFC. Dat is de grootste competitie ter wereld met wereldster Conor McGregor. De Ier is het uithangbord van een sport die verschillende disciplines combineert: van judo, over karate, tot kickboxen en worstelen.

  “Ik heb toch meer stress omdat het een thuisgevecht is. Binnenkort is er in de UFC de 'Battle of the undefeated'. Het zou fantastisch zijn als ik daaraan mee kan doen.”

  Maar zijn tegenstander Jack Sure is te sterk. De Welshmen houdt hem in een wurggreep en Ayton moet opgeven. Voor het eerst in zijn loopbaan verliest hij een kamp.

  “Ik wist dat het een goede vechter was en dat hij goed op de grond is. Shit happens. Spijtig.”

  Battle Cat Cindy: "Loopbaanonderbreking om er vol voor te gaan"

  Cindy 'Battle Cat' Dandois is een moeder van vijf en heeft al ervaring in de UFC.

  In de kooi vergaat het haar beter dan Ayton. Ze wint voor het eerst een belangrijke kamp in haar eigen Antwerpen. Cindy komt uit het judo, haar tegenstandster uit het boksen. 

  Cindy is leerkracht Frans en Engels in het middelbaar onderwijs. “Maar ik zie mijn leerlingen heel graag, ze weten dat ik hen nooit een lap zou geven.”

  "Na mijn werk ga ik elke dag naar de gym met mijn kinderen. In het weekend oefen ik altijd met mijn sparringpartner."

  Na haar thuiszege hoopt ze nu op een kamp in de UFC tegen de Braziliaanse vedette Christian Cyborg.

  “Dit is onbeschrijfelijk. Dit is mijn publiek. Mijn familie en mijn kinderen zitten hier over. Als ik tegen Christiane Cyborg kan spelen, dan neem ik loopbaanonderbreking en zet ik alles daarop."