• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondsvoorzitter: "Ook als Eurostadion niet af geraakt voor 2020 zullen we het bouwen"

  Linard: "De UEFA beslist enkel over de gaststad, niet over het stadion."

  De Belgische voetbalbond heeft op een persconferentie duidelijk gemaakt dat het Eurostadion er sowieso zal komen, ook als de deadline voor Euro 2020 niet gehaald wordt. "Want een nationaal stadion is een financiële noodzaak", zegt CEO Koen De Brabander.

  Op 7 december stelt de KBVB zijn dossier voor het Eurostadion voor aan de UEFA. Dan beslist de Europese voetbalbond in principe ook of Brussel gaststad wordt voor Euro 2020.

  "Maar een definitieve "ja" zullen we dan niet krijgen, want het is nog (tot eind januari) wachten op de vergunningen van de Vlaamse overheid", zo verklaarde CEO Koen De Brabander op een persconferentie. "We kunnen niet in de hoofden van de UEFA-bestuurders kijken, maar we blijven optimistisch."

  "De UEFA beslist enkel over het lot van de gaststad, niet over het stadion", onderstreept voorzitter Gérard Linard. "Zelfs als het stadion niet tijdig klaar geraakt voor Euro 2020 zullen we het bouwen."

  Volgens De Brabander is een nationaal stadion van minstens 40.000 plaatsen een financiële noodzaak. Met de nieuw opgerichte Nations League, waarin België het kan opnemen tegen toplanden als Duitsland, Frankrijk en Spanje zou de KBVB zonder zo'n stadion veel inkomsten mislopen.