• home
 • video
 • pas verschenen

  Marquez viert zijn vierde wereldtitel in de MotoGP

  Het is zijn 4e wereldtitel in vijf jaar.

  De Spanjaard Marc Marquez (24) heeft zich voor de vierde keer in zijn carrière tot wereldkampioen in de MotoGP-klasse gekroond. Zijn enige overgebleven concurrent Andrea Dovizioso crashte in de laatste race.

  Marquez is de jongste rijder die zich viervoudige wereldkampioen in de MotoGP mag noemen. Hij begon aan de laatste race in Valencia met een voorsprong van 21 punten. Alleen de Italiaan Dovizioso kon het titelfeest van de Spanjaard nog verpesten.

  Marquez had genoeg aan een 11e plaats om de titel veilig te stellen, maar toen Dovizioso met nog 6 rondjes te rijden ten val kwam, was de Honda-rijder al voor de finish zegezeker.

  Marquez finishte uiteindelijk als derde. De winst in Valencia was voor zijn landgenoot Dani Pedrosa.