• home
 • video
 • pas verschenen

  Golden Foot Award 2017 is voor Casillas

  Casillas is bezig aan zijn derde seizoen bij FC Porto.

  Iker Casillas (36) heeft gisteren in Monaco de Golden Foot Award mogen ontvangen. De Spaanse doelman van FC Porto krijgt die trofee voor zijn prestaties op en naast het veld.

  De Golden Foot Award is een prijs voor voetballers die niet alleen opvallen door hun prestaties op het veld, maar ook een voorbeeld zijn voor andere spelers en de jeugd. Hij kan maar één keer gewonnen worden en de genomineerden moeten minstens 28 jaar oud zijn.

  Een internationale jury heeft dit seizoen Iker Casillas als laureaat gekozen. De Spaanse goalie van FC Porto hield onder meer Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Manuel Neuer, Sergio Ramos en Andrea Pirlo af.

  Op de erelijst volgt Casillas zijn Italiaanse collega Gianluigi Buffon op. Andere winnaars van de Golden Foot Award zijn onder anderen Pavel Nedved, Ronaldo, Roberto Carlos, Ronaldinho, Alessandro Del Piero, Francesco Totti, Ryan Giggs, Zlatan Ibrahimovic en Andres Iniesta.

  Casillas speelt sinds 2015 voor FC Porto. De voormalige international verdedigde van 1999 tot 2015 de kleuren van Real Madrid. Hij won met de Spaanse topclub vijf keer La Liga, drie keer de Champions en twee keer de Copa del Rey. Met Spanje werd Casillas wereldkampioen in 2010 en Europees kampioen in 2008 en 2012.

  Casillas is "heel tevreden" met zijn award: