• home
 • video
 • pas verschenen

  "Trainingen gaan goed, ik heb er plezier in, maar verwacht geen wonderen"

  0 / 0
  Komend weekend springt Pieter Timmers van het startblok op het BK kortebaan in Gent. Na de geboorte van zijn dochtertje en een vakantie van 8 weken is het dus weer bittere ernst. "Ik laat heel goeie tijden noteren op training, maar anderzijds mag je geen wonderen verwachten."

  "Honger naar medailles, maar ik ben ook moe"

  Het Belgische kampioenschap in klein bad in Gent komend weekend is uiteraard geen hoofddoel voor Timmers. Het EK langebaan in Glasgow begin augustus 2018 is dat wel. Het EK kortebaan in Kopenhagen half december vormt een eerste piekmoment.

  "Maar een BK is altijd leuk om voor eigen publiek en je familie te kunnen racen. Ik zit nu in een zware periode, dan is echt goed racen wat moeilijker, maar ik wil in de wedstrijden komend weekend wel kwaliteit brengen", zegt Timmers.

  "Op training werken we nu veel op keerpunten, de onderwaterfase en de eerste slagen na het bovenkomen. Dat wil ik perfectioneren in de aanloop naar het EK. Mijn doel op het EK? Het is niet omdat ik viceolympisch kampioen ben dat een baby zegt: nu ga ik eens niet wenen, want het past niet in de planning van papa."

  "Op elk moment van de dag en nacht is er wel iets in huis om te doen. Ik ben dus uiteraard moe, maar je neemt het zoals het komt. De trainingen gaan goed, en ik heb er echt plezier in. Ik zal met vertrouwen naar het EK gaan en heb honger naar medailles, maar we zijn nu 4, 5 maanden na de geboorte van mijn dochtertje, dus mag je ook niet ineens wonderen verwachten."

  "Ik zal misschien wat explosiever voor de dag komen"

  "Ik wissel korte, zeer intensieve trainingen af met trainingen die wat langer zijn. Die combinatie maakt dat ik misschien wat explosiever zal zijn. Dat zullen we op het EK zien. De focus ligt sowieso op de 100 meter. De 200 neem ik er wel bij, zoals nu ook op het BK. Maar mijn echte sterkte ligt op de 100."

  "Hoe lang ik doorga? Ik blijf het jaar per jaar bekijken. Als iets niet meer volledig klopt, dan moet ik dat evalueren. Fysiek kan ik zeker nog doorgaan tot de Spelen van Tokio in 2020, maar er spelen nog andere factoren. Stel dat je eens een grote blessure krijgt, dan kan alles snel veranderen. Maar ik laat snelle tijden noteren, snellere dan voor Rio zelfs."

  "In januari word ik 30. Zwijg stil (lacht). Maar ik ben vrij laat begonnen met de echte topsport, dus heb ik nog wel wat jaartjes te goed. Ik ben een winnaar en ga ervoor. Gewoon deelnemen is niet goed genoeg, ik mik op het hoogste. Dat is momenteel wat moeilijk, maar mijn dochter gaat binnenkort bijvoorbeeld naar de crêche, dus zal ik overdag meer rust kunnen inbouwen. In de toekomst is dat hoogste dus wel weer de betrachting."

  Het interview met Pieter Timmers: