• home
 • video
 • pas verschenen

  Wawrinka neemt na 4 jaar afscheid van zijn coach Magnus Norman

  Wawrinka beleeft een wisselvallig seizoen.

  Stan Wawrinka moet op zoek naar een nieuwe trainer. Na 4 jaar houdt Magnus Norman het voor bekeken. "De tijd is gekomen om meer tijd door te brengen met mijn kinderen", zegt de Zweed, die Wawrinka naar de overwinning loodste in 3 grandslamtoernooien.

  Magnus Norman, zelf de voormalige nummer 2 van de wereld, was sinds 2013 coach van Stan Wawrinka. Onder leiding van de Zweed won Wawrinka 3 grandslamtoernooien: de Australian Open in 2014, Roland Garros in 2015 en de US Open in 2016.

  Nu moet Wawrinka, die is teruggezakt naar de 9e plaats op de wereldranglijst, dus op zoek naar een nieuwe trainer. "Ik heb twee jonge kinderen thuis en nu is de tijd gekomen om meer bij hen te zijn", legt de 41-jarige Norman uit.

  "Ik had mij geen betere speler kunnen wensen om mee te werken en dit is dus ook een van de moeilijkste beslissingen die ik al heb moeten nemen."

  Wawrinka van zijn kant bedankt zijn coach voor de voorbije jaren. "Ik zal altijd dankbaar zijn voor de tijd en het werk dat hij in mij investeerde om mij sterker te maken en een drievoudig grandslamwinnaar te laten worden. Hij was niet alleen een lid van mijn team maar ook van mijn familie."

  Wisselvallig jaar voor Wawrinka

  Dit seizoen haald Stan Wawrinka nog de finale op Roland Garros en de halve finales op de Australian Open, maar in Wimbledon werd hij al in de eerste ronde uitgeschakeld. Sindsdien houdt een knieblessure hem aan de kant.

  Wawrinka hoopt dit jaar nog zijn comeback te kunnen maken tijdens een exhibitietoernooi in Abu Dhabi, in december.