• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Hond of pony, leguaan of meeuw: van sport houden ze evenveel

  Een pony loopt Erik Zabel van de sokken in Gent-Wevelgem in 2000.

  De eekhoorn bij Manchester City is niet het eerste dier dat zich waagt in de sportarena. Wij doken even in ons archief en vonden tal van voorbeelden. Van voetbal en koers, over tennis tot Formule 1.

  De koeien van Barguil

  In de Tour van 2015 komt Warren Barguil in volle afdaling van de Tourmalet - bij snelheden van 100 km/u - overstekende koeien tegen. Gelukkig vindt de Fransman een gaatje.

  De steenmarter van Thun

  In 2013 wordt de eersteklassematch Thun-Zürich in Zwitserland verstoord door een steenmarter. Een eerste speler die het diertje kan pakken, wordt gebeten. Uiteindelijk brengt een doelman - met handschoenen - soelaas.

  De eend van Habibou

  Tijdens Zulte Waregem-Lokeren in november 2010 is een eend op het veld geraakt. Thuisspits Habib Habibou zet het diertje over de omheining. Te ruw voor sommigen, waarvoor de Fransman zich excuseert.

  De hond van Burghardt

  In de Tour van 2007 beleeft Marcus Burghardt de schrik van zijn leven, in de 9e rit duikt plots een hond op voor zijn wielen. De Duitser van T-Mobile komt er ongeschonden vanaf.

  De uil van Finland

  Tijdens het EK-voorrondeduel Finland-België in 2007 in Helsinki verstoort de uil die het olympisch stadion woont het gebeuren. "Bubi" gaat doodleuk op de lat zitten. De match ligt 6 minuten stil.

  De pony van Zabel

  De editie 2000 van Gent-Wevelgem wordt in volle finale opgeschrikt door een koppel ontsnapte pony's. Het zwarte exemplaar duwt toenmalige toprenner Erik Zabel in de gracht langs de weg. De Duitser geeft op.

  De vogel van Llodra

  Op de Australian Open van 2002 kent een vogel brute pech tijdens een dubbelpartij. De Fransman Michael Llodra slaat totaal onwetend het laag vliegende beestje uit de lucht met een forehand. De vogel overleeft het niet.

  De koeien in de Dauphiné

  In juni 2011 breken enkele koeien uit in de voorlaatste rit van de Dauphiné en belanden tussen het peloton. Mikel Landa is het grootste slachtoffer, hij breekt zijn sleutelbeen.

  De hond van Willems

  Nog een hond-renner-moment kregen we in de Tour van 2007. De Belg van Liquigas zit mee in de kopgroep in de 18e rit, maar ziet zijn kansen vergooid door een overlopende hond.

  De leguaan van ATP-Miami

  Tommy Haas en Jiri Vesely krijgen in maart van dit jaar een onverwachte bezoeker bij hun tennisduel op het ATP-toernooi van Miami. Haas neemt een selfie met het beest, dat na een rondje over het court wordt ontzet.

  De alligator van Orlando

  Golfers komen nog wel eens meer in de vrije natuur. En in de Verenigde Staten bots je dan wel eens op een alligator. De ene golfer is dan al wat moediger dan de andere. Op het PGA-toernooi in Orlando duwt Cody Gribble een beest het water in, Smylie Kaufman is de bange haas.

  De teckel van San Lorenzo

  Honden hebben ook wel iets met een bal. Tijdens San Lorenzo-Arsenal in de Argentijnse Primera A wil een teckel ook de bal voelen. En hij doet dat met veel overtuiging en schwung.

  De meeuwen van Vettel

  Sebastian Vettel wijt zijn nederlaag in de GP F1 van Canada 2016 aan een verkeerde pitstopstrategie, maar ook aan 2 meeuwen: "Ik verloor een halve seconde toen ik remde. Ik wou ze niet raken", zei de Duitser van Ferrari over zijn tweede plaats na Lewis Hamilton.

  De eekhoorn van City

  Het eekhoorntje van gisteren in Manchester voor het bekerduel tussen City en Wolverhampton bracht deze dierenbal en -boel aan het rollen. Dus ere wie ere toekomt. Het diertje wordt met de nodige zorg en liefde in veiligheid gebracht.