• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympische vlam voor Pyeongchang is ontstoken in Olympia

  Langlaufer Apostolos Angelis kreeg de vlam van een hogepriesteres in Olympia.

  De vlam voor de Olympische Winterspelen is aan zijn reis naar Pyeongchang begonnnen. Naar aloude gewoonte werd ze vandaag aangestoken in Olympia, de bakermat van de Spelen, in Griekenland. Op 9 februari komt ze aan in Pyeongchang.

  De vlam werd aangestoken tijdens een traditionele ceremonie van priesteressen voor de Tempel van Hera met het licht van de zon. Omdat het regende werd vuur gebruikt van de repetitie van maandag. Daarna begon de Griekse langlaufer Apostolos Angelis als eerste aan de fakkeltocht.

  Die gaat over meer dan 2.000 km om op 30 oktober in Athene aan te komen, waar het Zuid-Koreaanse organisatiecomité de vlam zal ontvangen. Eén dag later, op 1 november, komt de fakkel aan in Seoel, voor een reis van meer dan 3 maanden. Op 9 februari zal ze toekomen op de olympische site van Pyeongchang, waar 16 dagen gesport zal worden.

  Angelis gaf zijn vlam door aan een Zuid-Koreaanse sportheld: oud-voetballer Park Ji-sung (ex-Manchester United en ex-PSV). "Als sportman heb ik mijn hele leven naar de Spelen gekeken. Ik wou hier echt aan meedoen. We zullen de wereld tonen hoe wij een sportevent kunnen organiseren."

  Foto's van de ceremonie: