• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Wijk begint aan derde ambtstermijn bij Roeselare

  Dennis van Wijk blijft aan de slag in eerste klasse B.

  Dennis van Wijk (54) heeft niet lang moeten wachten op een nieuwe uitdaging. De Nederlandse trainer werd vorige week ontslagen bij OH Leuven, maar krijgt een derde kans bij Roeselare.

  De trainerscarrousel in eerste klasse B draait op volle toeren. Op 12 september nam Roeselare afscheid van coach Arnauld Mercier. Hij wordt opgevolgd door Dennis van Wijk, die eind vorige week dan weer op straat werd gezet bij OH Leuven.

  "Hij kent dit huis en deze competitie. Dat zijn twee van de redenen voor onze keuze", verklaart Roeselare, waar Van Wijk een contract ondertekende tot juni 2019.

  Van Wijk heeft al twee passages achter de rug bij de West-Vlaamse club. Tussen 2002 en 2006 stond Van Wijk er een eerste keer aan het roer. Met succes, want Roeselare promoveerde naar de eerste klasse.

  Eind 2008 nam Van Wijk er nog eens over. Roeselare stond toen op de laatste plaats, maar kon zich dankzij de komst van onder meer Perisic en McDonald toch nog verzekeren van het behoud. Een jaar later degradeerde Van Wijk met Roeselare, meteen het einde van zijn tweede verblijf.