• home
 • video
 • pas verschenen

  Thierry Neuville krijgt een Noorse ploegmaat bij Hyundai

  Mikkelsen won in oktober 2015 de rally van Spanje.

  Andreas Mikkelsen heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij Hyundai Motorsport. In oktober maakt hij zijn debuut voor de Zuid-Koreaanse constructeur.

  Begin volgende maand zal Mikkelsen voor het eerst plaatsnemen in zijn Hyundai, tijdens de WRC-rally van Spanje. Eerder dit seizoen kwam hij in het WK al uit voor Skoda en Citroën. In Spanje neemt Mikkelsen de plaats in van de Nieuw-Zeelander Haydon Paddon.

  Tijdens de slotwedstrijden in Wales en Australië zal Mikkelsen vermoedelijk Dani Sordo vervangen. Thierry Neuville, tweede in de WK-stand na Sébastien Ogier, blijft gezien zijn klassement buiten schot.

  De komst van Mikkelsen naar Hyundai heeft geen gevolgen voor de huidige teams Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, Dani Sordo/Marc Marti en Hayden Paddon/Seb Marshall. "Zij blijven ook in het seizoen 2018 onder contract", zo klinkt het in de mededeling.