• home
 • video
 • pas verschenen

  Serneels: "Ik wil van de Red Flames echte topsporters maken"

  Bondscoach Serneels gelooft in een goede afloop van de WK-kwalificatie.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Vanavond beginnen de Red Flames aan hun nieuwe missie: het WK 2019 in Frankrijk bereiken. De eerste horde in Leuven is Moldavië. “Als we de juiste lessen trekken uit het voorbije EK, dan schat ik onze kansen op een WK-ticket hoog in”, zegt bondscoach Ives Serneels.

  Serneels: "Ik wil van de Red Flames echte topsporters maken"

  Ondanks de uitschakeling in de groepsfase van het EK overheerst een positief gevoel bij de Red Flames. “Dat gevoel was dubbel. Zeker tegen Denemarken hadden we niet hoeven te verliezen. Trots en wrang dus. Maar ik ben zeker dat de groep er sterker uitgekomen is", vertelt de bondscoach.

  “Op de trainingsstage hebben we de evaluatie gemaakt. We willen op elk vlak de lat een klein beetje hoger leggen. In groep doen we veel goed, maar we forceren nog te veel. Dat moet eruit. We moeten het spel nog beter lezen.”

  “Ik heb mijn speelsters ook individuele richtlijnen gegeven. Als ze die allemaal opvolgen, dan gaan we zeker naar het WK. We hebben al veel stappen gezet, maar nu willen we van de Red Flames echte topsporters maken.”

  “Als we de juiste lessen trekken uit het voorbije EK, dan schat ik onze kansen op een WK-ticket hoog in. Onze poule is een poule waarbij je niet meteen kunt zeggen wie de groepswinnaar wordt. Het wordt een open strijd. Italië is niet van het niveau van Duitsland of Nederland, maar kan wel sterk uit de hoek komen. Portugal heeft mooie dingen laten zien op het EK en Roemenië heeft een heel stugge ploeg.”

  Moldavië? “We zullen vooral geduldig en gedisciplineerd moeten spelen. Als we de score snel kunnen openen, dan kunnen er veel doelpunten volgen. Maar het doelpuntensaldo mag niet ons uitgangspunt zijn. We gaan voor de drie punten en willen niet denken aan een doemscenario.”

  Video player inladen...

  Wullaert: "We mogen de eerste plaats in de poule ambiëren"

  Tessa Wullaert moet wellicht de match tegen Moldavië missen met een enkelblessure. “Het EK is in positieve zin afgesloten. We hebben ervan genoten, maar dit is een nieuw hoofdstuk en nu is het toewerken naar het WK. Het  EK was ons eerste grote toernooi, staf en spelers hebben veel bijgeleerd”, zegt Wullaert.

  “We moeten niet onder stoelen of banken steken dat we echt dat WK willen halen. Het is ook echt mogelijk in onze groep. We mogen de eerste plaats ambiëren. Dat is het doel. Als we spelen zoals op het EK tegen Noorwegen en Nederland, dan kunnen we ons kwalificeren. Als we hoog druk zetten en in onszelf geloven, dan kunnen we tegen elke ploeg goeie resultaten halen.”

  “Ik heb bij Wolfsburg met ploegmaats gesproken die al een WK hebben meegemaakt en die zeggen dat een WK toch nog iets specialer is dan een EK. Ik kan niet wachten. Ik geloof er echt in, maar de weg is nog lang."

  Video player inladen...