• home
 • video
 • pas verschenen

  Deschamps volgt Martinez: "Transferperiode duurt te lang"

  Didier Deschamps houdt goudhaantje Kylian Mpabbé bij de selectie.

  De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft zijn internationals - onder wie Kylian Mbappé - verboden om deze week de selectie te verlaten. "De focus moet volledig op donderdag liggen", stipt Deschamps twee dagen voor de WK-kwalificatiematch tegen Nederland aan.

  "Ze zijn en blijven hier"

  Donderdagavond sluit de transfermarkt in Europa, net op het moment dat Frankrijk het in de WK-voorronde opneemt tegen Nederland. Twee dagen voor de interland verbiedt Didier Deschamps zijn spelers om de selectie te verlaten.

  "Ze zijn en blijven hier", zei de Franse bondscoach op het nationale trainingscomplex Clairefontaine. "De focus moet volledig op donderdag liggen."

  In Frankrijk wordt de aanloop naar de interland tegen Nederland overschaduwd door transfergeruchten. Monaco-speler Kylian Mbappé is (voor 180 miljoen euro) op weg naar Paris Saint Germain. Ploegmaat Thomas Lemar staat in de belangstelling van Liverpool.

  "Probeer verstorende elementen te beperken"

  Gisteren vertelde Roberto Martinez (foto) dat de transferperiode te lang duurt. "Ze zou voor de eerste interland moeten eindigen", vindt de bondscoach van België. Martinez geeft zijn internationals wel de vrijheid om hun transfer af te handelen, in tegenstelling tot Deschamps.

  "De transferperiode duurt te lang", vindt de Franse bondscoach. "Vooral de clubtrainers lijden daar onder. Ik probeer alle verstorende elementen tot een minimum te beperken."