• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandoorne: "Hopelijk kan ik in de toekomst het duel aangaan met Verstappen"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Een strijd tussen België en Nederland wordt het zondag in Spa-Francorchamps waarschijnlijk niet. Stoffel Vandoorne vertrekt vanop de laatste plaats, terwijl Max Verstappen voorin wil meedraaien. "Hopelijk is dat in de toekomst wel eens anders", laat Vandoorne optekenen.

  Zware penalty van 35 plaatsen

  Gisteren kreeg Stoffel Vandoorne te horen dat hij 35 plaatsen achteruit moet op de startgrid. De ambitieuze Belg legt nog even uit vanwaar die straf komt.

  "We hebben een moeilijke start van het seizoen gehad en slepen een aantal technische mankementen mee. Voor elke nieuwe component die we nu op de motor steken moeten we een penalty incasseren. Daarbij komt dan nog eens dat er onvoldoende componenten beschikbaar waren", geeft Vandoorne aan.

  Francorchamps kleurt zondag oranje

  Vandoorne zal met zijn Honda dus helemaal achteraan strijd moeten leveren. "We zullen er het beste van moeten maken. Sowieso zal er nu minder focus liggen op de kwalificaties en veel meer op de race zelf."

  Een Derby der Lage Landen met Max Verstappen zit er dus niet aan te komen. Daarbij komt dat onze noorderburen in overtal zullen zijn zondag. Van de 100.000 tickets gingen er 60.000 naar Nederlanders, terwijl de Belgen slechts 5.000 exemplaren aankochten.

  "Uiteindelijk verandert dat niet zo veel voor mij", reageert Vandoorne. "Max rijdt al enkele seizoenen mee terwijl ik nog maar een debutant ben. Zodra ik me meer voorin kan tonen zal de situatie wel veranderen. Een echte strijd tussen Vandoorne en Verstappen klinkt wel goed uiteraard", besluit de F1-coureur.