• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanasch: "Een finale tegen Nederland, dat is het mooiste"

  Vanasch ontpopte zich tot matchwinnaar. Nog maar eens.

  Het was bibberen tot het bittere einde tegen de Duitsers, maar de Red Lions hebben de EK-finale bereikt. Als ze zelf mogen kiezen, spelen ze die het liefst tegen onze noorderburen. "Voor het toernooi wilden we dolgraag de finale hier op het veld van Nederland komen winnen en nu krijgen we die kans", zegt Arthur Van Doren.

  Met enkele cruciale reddingen in de wedstrijd en vooral tijdens de shoot-outs deed Vincent Vanasch zijn reputatie van "De Muur" weer alle eer aan. "Het gaat om de ploeg. Ik heb een aantal ballen gestopt tijdens de shoot-out, maar zij hebben gescoord", blijft de doelman bescheiden.

  "Het was jammer dat het fout ging bij die corner, toen voelde ik me rot. Maar daarna heb ik een goede redding gemaakt. Je weet met de Duitsers dat het nooit gedaan is. Je moet op alles voorbereid zijn en dat waren we. We waren sterk vandaag."

  Nu wacht de finale en Vanasch heeft een duidelijke voorkeur. "Ik hoop toch dat het Nederland wordt. Een finale spelen tegen Nederland in Nederland, dat is het mooiste. Nu is het een echte finale en geen halve finale zoals op de Olympische Spelen in Rio."

  "We gaan nu eerst wat rusten en morgen nog wat trainen. Zondag gaan we dan alles geven, we gaan er alles aan doen om de finale te winnen."

  Van Doren: "Vanasch is de doelman van het toernooi"

  Dat je nooit te vroeg mag juichen tegen de Duitsers werd nog maar eens bewezen door Arthur Van Doren. Hij leek België naar de finale te knallen, maar de videoref stelde de verlossing nog even uit. “Het was een fel bevochten overwinning, we zijn heel tevreden dat we finale spelen", zegt Van Doren.

  "Voor het toernooi wilden we dolgraag de finale hier op het veld van Nederland komen winnen en nu krijgen we die kans. We zijn er klaar voor, het is nu afwachten of de Nederlanders ook de finale halen."

  "We hebben zeker niet ons beste hockey laten zien. Vooral in het laatste kwart waren er bij ons heel veel slordigheden aan de bal. Dat speelde in hun voordeel."

  "Het was vechten tot het bittere einde. Uiteindelijk viel dat doelpunt jammer genoeg nog. Maar ik denk dat we gezien de volledige wedstrijd verdiend in de finale staan.  Ik ben heel fier op wat de ploeg heeft laten zien."

  Dat Vanasch alweer een belangrijke schakel was, is ook Van Doren niet ontgaan. "Als je ziet hoe Vanasch in die shoot-outs keept en eigenlijk tijdens het volledige toernooi… Voor ons hij is de doelman van het toernooi. Je merkt op dit niveau dat als je een topcorner en een topkeeper hebt, dan doe je mee voor de prijzen. Wij hebben het allebei."

  "Iedereen is met één ding bezig en dat is die trofee. We hebben de juiste stappen gemaakt en heel goede kwaliteit van hockey laten zien. We kijken met veel plezier naar de 2e finale. We wachten af wie daar als winnaar uit komt en laat dan maar zien of ze ons kunnen verslaan."

  Gougnard: "Geweldige ploegprestatie"

  Simon Gougnard miste de eerste shoot-out voor België, maar dat maakte de vreugde voor de finaleplaats er niet minder om. "Dit is een geweldige ploegprestatie. Duitsland verslaan is nooit makkelijk, zeker niet in deze fase van het toernooi."

  "We hebben heel hard gewerkt en zijn heel trots op deze prestatie. We wilden de Duitsers onder druk zetten. Onze aanvallers waren de eerste verdedigers. Ze hebben dat uitstekend gedaan."

  "We moesten mentaal klaar zijn voor de shoot-outs, maar we waren goed voorbereid. We hebben het goed gedaan. Er was veel druk, het is leuk als je dan je doel bereikt."