• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Barcelona haalt zijn slag thuis: Dortmund laat Dembélé gaan

  Dembélé trekt het shirt van Barcelona aan.

  Barcelona heeft zijn vervanger voor Neymar te pakken. De voetbalgrootmacht neemt vleugelaanvaller Ousmane Dembélé over van Borussia Dortmund. De 20-jarige Fransman zal voor 5 jaar tekenen en levert Dortmund minstens 105 miljoen euro op.

  Wie Dembélé wil overkopen, moet 400 miljoen euro betalen

  Na de transfer van Neymar naar PSG zocht FC Barcelona de voorbije weken met de nodige moeite naar een vervanger. Op het verlanglijstje: Philippe Coutinho (Liverpool) en Ousmane Dembélé (Borussia Dortmund).

  Beide clubs wilden niet meteen meewerken aan de transferplannen van Barcelona, maar Dortmund kon uiteindelijk geen neen zeggen tegen een transfersom van 105 miljoen euro, plus bonussen. Volgens Spaanse media kan het bedrag zo oplopen tot 150 miljoen euro.

  Dembélé, die al een tijdje niet meer speelde bij Dortmund, zal zondag naar Barcelona afreizen. Maandag legt hij zijn medische testen af. De Fransman zal een contract van 5 jaar tekenen. De uitkoopclausule die in de verbintenis wordt opgenomen is niet mals: 400 miljoen euro.

  "Een van de beste jonge spelers"

  FC Barcelona beschrijft de 20-jarige Dembélé als "een van de beste jonge spelers ter wereld".

  "Hij heeft zijn talent al laten zien bij Rennes en Dortmund. Hij kan op de flank en in het centrum spelen. Het is een zeer getalenteerde speler, een van de beste voetballers op dit continent", luidt het.