• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Rossom: "Onze mentale weerbaarheid zit goed. Nu de 8e finales halen op het EK"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Na de Belgische zege 2 weken geleden was Europees kampioen Spanje gisteren gebrand op revanche. De Belgian Lions beten uiteindelijk met 72-88 in het zand. "We hebben mooie dingen laten zien, en die lijn moeten we doortrekken naar het EK", zegt Sam Van Rossom.

  Van Rossom: "8e finales moet zeker ons doel zijn"

  Na een vervelende knieblessure lijkt Sam Van Rossom net op tijd klaar te geraken voor het EK basketbal in Turkije. Hij zag gisteren een mentaal sterk België. "In de 1e helft hebben we veel shots gemist en dat betaal je cash tegen een ploeg als Spanje. Maar we hebben na rust goed gereageerd", stak Van Rossom van wal.

  "We hebben weerbaarheid getoond en dat is met zicht op een EK heel belangrijk. Op zo'n toernooi speel je 5 matchen op een week en mag je je hoofd nooit laten hangen, niet tijdens de wedstrijd en ook niet erna. Hoe we in de 2e helft hebben teruggevochten uit een verloren situatie bewijst dat we mentaal fris zitten."

  De tegenstand is niet min, maar toch mikt Van Rossom op de 8e finales in Turkije. "Ploegen als Letland klinken niet fameus, maar stuk voor stuk zijn het allemaal toplanden. Als we de lijn van onze 2e helft tegen Spanje kunnen doortrekken naar het EK kunnen we zeker de 8e finales bereiken. Het wordt niet makkelijk, maar niets is onmogelijk natuurlijk", besluit Van Rossom.

  Gillet: "Optrekken aan ons 3e kwart"

  Datzelfde doel houdt ook Pierre-Antoine Gillet voor ogen. "Op het EK mogen we gerust voor de 8e finales strijden. Daar gaan we dan ook alles voor doen", zegt de forward. "Onze 1e helft was vandaag iets minder maar dat hebben we rechtgetrokken door een sterk 3e kwart uit onze mouwen te schudden."

  "We hebben hier alweer mooie dingen laten zien en als we op dat niveau acteren in Turkije kunnen we het onze tegenstanders flink lastig maken."