• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Kubica draait 6 jaar na horrorcrash rondjes in F1-wagen

  De rechterarm van Kubica (links) draagt nog altijd de sporen van zijn crash.

  Meer dan 6 jaar na zijn zware ongeluk in een rallyauto heeft Robert Kubica rondjes gedraaid in een F1-bolide. De 32-jarige Pool werkte voor Renault een testsessie af op de Hungaroring. Zien we hem volgend jaar terug in de F1?

  Kubica, die tussen 2006 en 2010 76 F1-races reed, crashte in februari 2011 zwaar met zijn rallywagen tijdens een race in de buurt van de Italiaanse stad Genua. De Pool zat een uur lang vast in zijn auto, zijn rechterarm raakte daarbij volledig verbrijzeld.

  Na enkele operaties en een lange revalidatie keerde Kubica in 2013 terug in het WRC-kampioenschap, waarin hij het onder meer opnam tegen onze landgenoot Thierry Neuville. Een groot succes werd zijn passage in de rally niet. Hij werd achtereenvolgens 13e, 16e en 12e in het kampioenschap.

  Begin juni 2017 kroop Kubica voor het eerst opnieuw in een Formule 1-wagen. Voor renstal Renault werkte hij op het circuit van Valencia 115 rondjes af in de wagen van 2012. 

  Vandaag kreeg Kubica de kans om in de wagen van 2017 een testsessie af te werken in Boedapest. Heel wat Poolse fans kwamen afgezakt naar de Hungaroring om hun held een hart onder de riem te steken.

  Zien we hem volgend seizoen een volledig kampioenschap afwerken voor Renault? "Dat is een optie", liet Renault-baas Cyril Abiteboul al optekenen.

  Kubica in actie in Boedapest:

  Kubica is in de wolken met zijn "terugkeer":