• home
 • video
 • pas verschenen

  Buys: "Dit smaakt naar meer! Misschien wel op het EK?"

  Kimberly Buys is zevende van de wereld op de 50m vlinderslag.

  0 / 0

  Kimberly Buys is zevende van de wereld op de 50m vlinderslag.

  Kimberly Buys was na de ontgoocheling op de 100m vlinderslag heel tevreden dat ze haar WK in schoonheid kon afsluiten met een finale op de 50m vlinderslag. "Het podium lag niet binnen handbereik, maar ik heb een nieuw elan gevonden."

  Buys: "Genoten van de sfeer in de finale"

  Met een zevende plek in de finale in 25"78 kon Kimberly Buys tevreden haar badmuts uittrekken. "Een evenaring van mijn Belgisch record vóór het WK, dus zeker niet slecht", zei ze. "Ik wou op zich wel sneller, maar het podium lag niet binnen handbereik."

  "In de reeksen lag het allemaal nog dicht bij elkaar en kon ik wel dromen, maar in de finale heeft de top drie toch een stapje vooruit gezet."

  "Ik heb alles gegeven in de finale. Me plaatsen was de moeilijkste stap en ik heb vooral genoten van de sfeer in de finale. Ik had zelfs mijn muziek niet nodig voor de wedstrijd, het publiek was luidruchtig genoeg."

  Buys: "Radicaal nieuwe aanpak heeft geloond"

  "Ik ben blij dat ik mijn WK zo heb kunnen afsluiten. Ik ben niet fysiek, maar wel mentaal moe. Het was een rollercoaster van een week, waarbij je telkens opnieuw je batterijen moet opladen."

  "Maar ik heb duidelijk een nieuw elan gevonden. In oktober en november had ik geen motivatie meer en vond ik ook geen doel meer. Na een goed gesprek met de coach hebben we iets radicaal nieuws geprobeerd en dat pakte heel goed uit. We zijn vertrokken om daarmee verder te doen."

  "Het is nu nog een beetje een puzzel wat ik volgend jaar wil doen, maar het zou zonde zijn om te zeggen: "hier stopt het". Als je proeft van een WK-finale, smaakt dat naar meer. Op het EK kan ik er misschien nog meer uithalen."

  Gaastra: "Buys is mentaal een grote dame geworden"

  Ook coach Ronald Gaastra glunderde na de finale. "Ik ben heel blij dat Kimberly bevestigt en niet laatste wordt. Ze is zevende van de wereld en heeft haar WK prima afgerond."

  "Kimberly is heel ontspannen geworden. De zevende plaats is prachtig, maar ze is vooral heel volwassen geworden. Ze kan met de druk om, ze relativeert, ... Ze is mentaal een grote dame geworden."

  "Ze heeft haar plafond nog niet bereikt. Deze manier van werken slaat aan. We moeten nog sterker worden en ook sneller en explosiever. De details zijn belangrijk om een klein stapje te zetten. Ik heb in elk geval zin in volgend jaar."