• home
 • video
 • pas verschenen

  Buys over finaleplaats: "Ik heb er heel lang over gedaan"

  0 / 0
  Voor het eerst sinds Brigitte Becue in 1998 heeft een Belgische vrouw zich nog eens kunnen plaatsen voor een WK-finale. Kimberly Buys zwemt morgen de finale van de 50 meter vlinder. "Dit geeft me de perfecte motivatie", reageert Buys.

  "Mijn aankomst kwam eigenlijk niet uit"

  Kimberly Buys (28) bereikt de finale mét een BR. "Die finale, daar draait het om op de grote toernooien. Dan kun je nog eens meedoen en nog eens tegen de groten zwemmen", reageert Buys bij Sporza.

  "Mijn aankomst kwam eigenlijk niet uit. Ik dacht: oh neen. Daar verloor ik nog gemakkelijk een tiende. Vanochtend ging dat wel goed. Dan pas je iets aan om nog sneller te gaan en komt het elders niet uit."

  "Maar dit geeft wel het gevoel dat het nog sneller kan. Het ligt heel dicht bij elkaar. Ik heb het gezegd: iedereen start met een nieuwe lei. Er is vanalles mogelijk, maar ik zal eerst genieten."

  "Ik dacht dat ik in de halve finales zou blijven hangen"

  "Ik heb er heel lang over gedaan", zuchtte Kimberly Buys. "Er is een periode geweest waarin ik dacht dat de echte wereldtop misschien niet in mij zit. Ik dacht dat ik in de halve finales zou blijven hangen."

  "Maar na 12 jaar heb ik dit seizoen weer een stap gezet en draai ik mee met de wereldtop. Dat motiveert me om voort te doen. Dit geeft me enorm veel motivatie."