• home
 • video
 • pas verschenen

  Teuns zet de kroon op het werk en pakt eindzege in Ronde van Wallonië

  Dylan Teuns wint voor het eerst een wielerronde.

  Dylan Teuns heeft op indrukwekkende wijze zijn 2e ritzege geboekt in de Ronde van Wallonië. Op de nijdige slotklim in Thuin was hij niet te houden. Teuns droeg al de gele leiderstrui en hij is dus meteen ook de eindwinnaar.

  Twee dagen geleden had Dylan Teuns in Houffalize de concurrentie al belachelijk gemaakt op de slotklim en met de Mur de Thuin kreeg hij opnieuw een kolfje naar zijn hand.

  De aanloop naar de sprint bergop werd nog opgeschrikt door een valpartij waarbij enkele renners tegen een vrouwelijke wielerfan botsten. Maar iedereen leek er zonder ernstige verwondingen vanaf te komen.

  Op de klim speelde Van der Sande, de nummer 2 in het klassement, alles of niets, maar hij liep op een splijtende counter van Teuns. Die meteen een enorm gat sloeg en volhield op de laatste vlakkere meters.

  "Dit betekent heel voor mij", zegt Teuns, die in deze ronde meteen zijn eerste twee profzeges én een eindklassement op zak steekt. "Zaterdag sta ik al opnieuw aan de start van de Ronde van Polen, maar dan om te werken voor Dennis en Van Garderen. Maar later op het seizoen zijn er nog een paar mooie eendagskoersen waar ik mijn eigen kans mag gaan."

  Uitslag slotrit

  1. Dylan Teuns - 184 km in 4u13'03"
  2. Bryan Coquard (Fra) op 5"
  3. Tosh Van der Sande - zelfde tijd
  4. Eliot Lietaer
  5. Benjamin Thomas (Fra)
  6. Alex Kirsch (Lux)
  7. Maxime Vantomme
  8. Loïc Vliegen
  9. Michel Kreder (Ned)
  10. Corné van Kessel (Ned)

  Eindstand Ronde van Wallonië

  1. Dylan Teuns - 21u19'34"
  2. Tosh Van der Sande op 43"
  3. Benjamin Thomas (Fra) - 54"
  4. Jelle Vanendert - 1'02"
  5. Michel Kreder (Ned) - 1'03"
  6. Maxime Vantomme - 1'05"
  7. Xandro Meurisse - 1'10"
  8. Eliot Lietaer - 1'12"
  9. Loïc Vliegen - 1'19"
  10. Thomas Sprengers - 1'20"