• home
 • video
 • pas verschenen

  Sterspeelster Noorwegen: "Red Flames zullen vechten voor zege"

  Ada Hegerberg is de Europese speelster van het jaar.

  0 / 0
  Noorwegen wordt een taaie klant voor de Red Flames, want met Ada Hegerberg hebben ze een van de sterren van het EK in hun gelederen. Maar de Europese Speelster van het Jaar onderschat de Belgen niet.

  Het EK-duel tegen Noorwegen is cruciaal voor de Red Flames om nog kans te maken op een plek in de volgende ronde. Maar dan moeten ze wel voorbij Ada Hegerberg, vorig jaar met Olympique Lyon goed voor titel, beker en Champions League-trofee.

  De 22-jarige sterspeelster zint op wraak na een nipte 0-1-nederlaag tegen Nederland. "Ik weet dat we beter kunnen spelen. We hebben wat discussies gehad in de groep over hoe we ons moeten herpakken. Nu zijn we goed voorbereid om tegen België te spelen.”

  Van de hoge verwachtingen trekt ze zich niets aan. "Ik leg mezelf al veel druk op om te verbeteren. Druk van de buitenwereld interesseert me niet echt, ik probeer er gewoon van te genieten."

  En ook al kan Noorwegen teren op de ervaring van twee Europese titels, van onderschatting is geen sprake. "Een goede teamgeest en de wil om te winnen zijn belangrijker dan ervaring. We onderschatten België niet. Ze zullen vechten voor de drie punten."

  Hegerberg: "We onderschatten België niet"