• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen rijdt 3 BelCar-races: "Op 24 uur van Zolder ga ik voor het podium"

  Tom Boonen maakte nog maar net kennis met zijn nieuwe auto.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Het competitiebeest in Tom Boonen is nog springlevend. De ex-renner zal dit jaar de drie resterende races rijden in het Belcar-kampioenschap, waaronder de 24 uur van Zolder. "Daar mikken we toch op het podium." Maar ondanks zijn liefde voor de auto, zegt hij de wielersport niet vaarwel. "Als de Quick-Step-ploeg blijft bestaan, zal ik daar nog wel een job krijgen."

  "Tegen 24 uur van Zolder moet de auto klaar zijn"

  Afgelopen weekend werd Tom Boonen, samen met onder anderen Anthony Kumpen en Ruben Van Gucht, 29e in de 25 Uur VW Fun Cup. En ook dit weekend zal hij op het racecircuit te zien zijn. Hij staat met een Ford Mustang aan de start van de 3e manche in het BelCar-kampioenschap.

  "De auto reed vorig seizoen ook al mee, maar is ondertussen omgebouwd en is nu sneller en beter. Hij is nog maar net klaar en is gisteren pas voor de eerste keer getest. Dit weekend proberen we goed door te komen en de auto nog een beetje af te stellen."

  Tegen de 24 uur van Zolder, op 19 en 20 augustus, moet de auto dan op punt staan. "We hebben nog een maand. Daar hebben we toch nog wat ambitie. We willen meedoen voor het podium."

  "Ik besef dat het team mij niet alleen gevraagd heeft voor mijn rijkunsten, maar ook voor de publicitaire waarde. Vorig jaar hebben we voor het eerst samengezeten. Er zijn ook vragen gekomen van andere ploegen, maar hier ken ik de andere jongens dus het leek mij de ideale instapformule."

  Video player inladen...

  "Perfect te combineren met een job in het wielrennen"

  Tom Boonen is duidelijk hongerig om zich na zijn wielercarrière uit te leven in zijn nieuwe hobby. "Ik ben al 7 jaar aan het wachten om te mogen starten. Ik had met Volkswagen afgesproken dat ik voor de Fun Cup niets in de autosport zou doen. Dat kwam goed uit want de Mustang is nu pas klaar. Ik wil echt nog veel verder gaan met deze hobby."

  En de wielersport? "De twee zijn perfect te combineren. Ik train nu ook nog veel. Het BelCar-kampioenschap bestaat uit vijf wedstrijden, een ander kampioenschap bestaat uit 10 wedstrijden. Dus ik heb daarnaast zeker nog tijd, maar eindelijk heb ik tijd om eens iets anders te doen dan op een fiets te zitten."

  "Ik heb twee grote passies en wielrennen is er daar nog altijd een van. Ik ben de sport niet plots vergeten. Wat ik precies ga doen? Dat hangt van de ploeg af. Als Quick-Step blijft bestaan, dan blijf ik zeker nog een functie uitoefenen. Welke job dat moet je aan Patrick Lefevere vragen. Maar ik word zeker geen ploegleider."
   

  Video player inladen...