• home
 • video
 • pas verschenen

  Venus Williams treft toch geen schuld aan fataal auto-ongeval

  Venus Williams reed niet door een rood licht.

  In eerste instantie werd Venus Williams in fout gesteld voor een dodelijk verkeersongeval begin juni. De oudste Williams-zus zou een rood licht genegeerd hebben, maar nieuw videomateriaal toont aan dat het stoplicht nog op groen stond toen Williams passeerde.

  Venus Williams heeft gisteren de derde ronde overleefd op Wimbledon, maar op persoonlijk beleeft ze een moeilijke periode. Williams was op 9 juni betrokken bij een fataal verkeersongeval in Palm Beach Gardens (Florida).

  Aan een kruispunt kon ze een botsing met een andere wagen niet vermijden. Uiteindelijk zou de passagier van die auto, een 78-jarige man, twee weken later overlijden aan zijn verwondingen.

  Uit eerste onderzoeken concludeerde de politie dat Venus Williams een rood licht genegeerd had, waarop de familie van de overleden man klacht indiende tegen Williams.

  Nu kan Williams toch ietwat opgelucht ademhalen, want aan de hand van nieuwe videobeelden van een bewakingscamera blijkt dat Williams door het groen licht reed.

  Vervolgens moest ze in de remmen om een botsing met een tegenligger te vermijden, waardoor ze het kruispunt niet tijdig kon vrijmaken. De daaropvolgende botsing, met dodelijke afloop, kon Williams niet meer voorkomen.