Ga naar de inhoud

Timmers richt samen met zijn collega's eigen zwembond op

 di 4 juli 2017 15:01
Timmers is een van 29 leden van de vereniging.
De Hongaarse topzwemster Katinka Hosszu gaat een internationale vereniging van zwemmers leiden die tegenwerk moet bieden aan de Internationale Zwembond (FINA). Ook Pieter Timmers is een van de stichtende leden.

Hosszu had de afgelopen weken veel kritiek op de FINA, nadat die beslist had om het aantal wedstrijden waaraan zwemmers mogen deelnemen op een wereldbekermanche te beperken tot vier.

Volgens de 28-jarige Hongaarse zou deze nieuwe regel nefast blijken voor de professionele zwemmers die moeite hebben om te leven van hun sport. Daarom richtte ze nu een eigen vereniging op.

De Global Association of Professional Swimmers (GAPS), zoals de pas opgerichte vereniging officieel heet, vertegenwoordigt zwemmers uit alle hoeken van de wereld. "We willen dat alle zwemmers als gelijkwaardig beschouwd worden", schrijft Hosszu op Twitter.

"We hopen dat de leden van de FINA met ons aan tafel komen zitten en luisteren naar de mening van professionele zwemmers die ook inspraak willen hebben in belangrijke beslissingen over de toekomst van hun sport."

Op een 29-koppige lijst van stichtende leden staan veertien olympische kampioenen. Pieter Timmers is de enige Belg op de lijst.

De tweets van initiatiefneemster Hosszu:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.