• home
 • video
 • pas verschenen

  17-jarige Dumont doet weer hap van haar Belgische record op 200m vlinder

  Valentine Dumont is een van de rijzende sterren van het Belgische zwemmen.

  Valentine Dumont heeft op het EK voor junioren het Belgische record op de 200 meter vlinderslag weer wat scherper gezet. Het was meteen ook goed voor een finaleplaats.

  Valentine Dumont maakte de afgelopen maanden enorme vooruitgang. In april ontfutselde ze al het 9 jaar oude record op de 200 meter vlinderslag van Griet Buelens, amper 2 maanden later doet ze al opnieuw beter.

  Op de Swim Cup in Eindhoven had Dumont, die nog altijd maar 17 jaar is, 2'11"14 gezwommen. Op het EK voor junioren in Israël tikte ze in de halve finales aan na 2'10"78. De tweede tijd van haar halve finale én dus ook goed voor een ticket voor de finale. Dumont was ook al geplaatst voor het WK voor junioren in augustus, maar dat laat ze aan zich voorbijgaan.

  Brons met de 4x100m vrij

  Met de estafetteploeg van de 4x100 meter vrije slag veroverde Valentine Dumont samen met haar zus Juliette en Anke Geeroms en Lotte Goris de bronzen medaille. Enkel Rusland en Nederland waren sneller.