• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Avermaet: "Ben teleurgesteld, maar ook blij dat trainingsmakker wint"

  Van Avermaet: "Je verwacht er altijd wel iets van."

  Topfavorieten Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet kwamen er in de finale niet aan te pas op het BK. "Je verwacht er altijd wel iets van", reageert Van Avermaet. "Maar het was moeilijk om te weten wat we moesten doen", klinkt het bij uittredend kampioen Gilbert.

  Van Avermaet: "Het was niet aan mij om te rijden"

  "Je verwacht er altijd wel iets van", reageert een ontgoochelde Greg Van Avermaet. "Ik had graag meegesprint voor de overwinning. Maar het was een moeilijke koers om te lezen en moeilijk om weg te raken."

  "Elke keer dat ik mee wou schuiven, zat er iemand op mijn wiel en viel er nooit een gat. Het was moeilijk om vooraan te raken. Ik kwam in een situatie waarin ik niet wou zitten. Nathan (Van Hooydonck) ging weg op een smalle strook, dus was het niet aan mij om te rijden. Daarmee was mijn koers voorbij."

  "Je moet teleurgesteld zijn als je niet wint. Maar ik ben blij dat mijn trainingsmakker wint. Hij is zeker een verdiende kampioen. Hij is al het hele voorjaar heel goed, maar kon nog niet winnen. Ik denk dat hij bij de beste 3 renners van België is. Hij heeft het mooi afgewerkt en ik ben blij dat hij wint."

  Video player inladen ...

  Gilbert: "Niet gemakkelijk om te weten wat we moesten doen"

  Philippe Gilbert moest afscheid nemen van zijn Belgische trui. "Het was een technisch parcours. Je moest sprinten na elke bocht. Dat was lastig. Ik heb van in het begin meegesprongen. Dan viel de koers stil en hebben we gecontroleerd. Het kwam weer samen en dan werd er van alle kanten gedemarreerd."

  "Daarna was de goede groep weg en ik was niet mee. Lampaert was eerst wel mee, maar zat dan in de 2e groep. Het viel stil in het peloton. Het was niet gemakkelijk om te weten wat we moesten doen."

  "Maar het is een mooie kampioen, een mooie renner die altijd mee is in de aanval. We gaan die trui hopelijk altijd zien."

  Video player inladen ...