• home
 • video
 • pas verschenen

  Eerste vrouw met topfunctie in F1 moet vertrekken

  Monisha Kaltenborn moet vertrekken bij Sauber.

  Monisha Kaltenborn is niet langer teambaas van de Zwitserse Formule 1-renstal Sauber. Longbow Finance, het investeringsfonds dat eigenaar is van het team, heeft het vertrek van de 46-jarige Kaltenborn vanochtend bekendgemaakt.

  Monisha Kaltenborn is een Oostenrijkse met Indiase roots. Ze was de eerste vrouw die een dergelijke topfunctie bekleedde binnen de Formule 1.

  Kaltenborn was sinds 2012 in dienst bij Sauber, maar onder haar leiding bleef het succes uit. In een officieel bericht laat Sauber weten dat "verschillende visies over de toekomst van het bedrijf" tot een breuk geleid hebben.

  Sauber wil snel een opvolger aanwijzen. Teammanager Beat Zehnder en technisch directeur Joerg Zander zullen de renstal in afwachting van nieuws leiden in de GP van Azerbeidzjan, komende zondag.

  Negende bij de constructeurs

  De Duitser Pascal Wehrlein en de Zweed Marcus Ericsson verdedigen dit seizoen de kleuren van Sauber. Alleen Wehrlein slaagde er al in punten te pakken, dankzij een achtste plaats in Barcelona. Sauber is in de constructeursstand negende en laat enkel McLaren-Honda, de ploeg van Stoffel Vandoorne, achter zich.