• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Copa over Tioté: "We verliezen een echte krijger"

  De Ivorianen nemen afscheid van Cheick Tioté.

  In de Ivoriaanse stad Abidjan heeft zondag een mensenmassa de begrafenis van ex-Anderlecht-speler Cheick Tioté bijgewoond. "Zijn dood is een groot verlies voor het Ivoriaanse en Afrikaanse voetbal", vertelde doelman Barry Boubacar Copa.

  "Merci Tioté"

  Cheick Tioté kwam twee weken geleden om het leven. De 30-jarige middenvelder zakte in elkaar tijdens een training met zijn Chinese voetbalteam Beijing Enterprises.

  Vandaag werd Tioté met militaire eer begraven in de Ivoriaanse stad Abidjan. "Ons land verliest een waardige zoon, die ons gediend heeft met erg veel moed", sprak Sportminister François Amichia. "Jij had de wil om te winnen, jij was een speler die alles op het veld gaf."

  "Zijn dood is een groot verlies voor het Ivoriaanse en Afrikaanse voetbal", vertelde Barry Boubacar Copa (ex-Lokeren en -Beveren) in naam van de vereniging van Ivoriaanse voetballers. "We verliezen iemand dierbaar, een echte krijger. Ik wens zijn familie namens alle aanwezige voetballers sterkte toe. Merci Tioté."

  📷 Afscheid van Cheick Tioté