• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Broos (Kameroen): "Met bescheiden ambities naar Confederations Cup"

  Hugo Broos.

  Kameroen opent dit weekend tegen Chili in de Confederations Cup. "In Kameroen verwachten ze dat we de Confederations Cup winnen", zegt Hugo Broos. "Voor hen is het moeilijk om te relativeren. Maar dat is nu eenmaal zo."

  Broos: "Voorbereiding verliep goed"

  Hugo Broos was begin februari God in Kameroen, nadat hij met de nationale ploeg de Afrika Cup had gewonnen. Kan hij in de Confederations Cup stunten met zijn "Ontembare Leeuwen"?

  "De voorbereiding verliep alvast goed", zegt Broos aan Sporza. "We hebben zaterdag gewonnen tegen Marokko (1-0). Tegen Colombia verloren we met 0-4."

  "Maar in die 2 duels was het de bedoeling om de hele spelersgroep in actie te laten komen. Tegen Colombia speelden we met 7 à 8 spelers die normaal niet in de basis staan. En dat tegen een Colombia op volle sterkte. Het klasseverschil was duidelijk.”

  Broos: "Met Chili en Duitsland in de groep wordt het lastig"

  Kameroen neemt het in groep B op tegen Chili, Australië en Duitsland. "We starten met bescheiden ambities, want we weten waar onze plek is tussen die landen."

  "Chili bijvoorbeeld staat nog een plek hoger dan Colombia (5e) op de FIFA-ranking. En met Duitsland zit ook de wereldkampioen in onze groep. De top 2 van de groep stoot door, dat wordt dus heel moeilijk."

  "Ik verwacht gewoon dat mijn team 3 goede matchen speelt. Zo kunnen we dan nadien zeggen dat er onszelf niets te verwijten viel en dat het onmogelijk was om de eerste ronde te overleven.”

  Broos: "In Kameroen verwachten ze altijd dat je wint"

  Maar in Kameroen zijn de verwachtingen wel hoog. “Of je nu tegen de wereldkampioen speelt of tegen de slechtste ploeg ter wereld, er wordt altijd verwacht dat je zal winnen", zegt Broos.

  "Voor de oefeninterland tegen Marokko kwam de Minister van Sport (zoals altijd) een speech geven dat hij verwachtte dat we zouden winnen tegen Marokko, Colombia, Chili, Australië en Duitsland. Voor hen is het heel moeilijk om de zaken te relativeren. Maar dat is nu eenmaal zo.”

  Organisatorisch is het er alvast op vooruitgegaan bij Kameroen. “Men tracht nu alles tot in de puntjes geregeld te hebben. En dat is sinds het voorval in Brussel enkele maanden geleden, toen ik vrijwillig wat overdreven had gereageerd."