• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Briels: "Geen geheim dat Red Lions een groot toernooi willen winnen"

  De Red Lions pakten vorige zomer zilver op de Spelen.

  De Belgische hockeymannen trokken afgelopen weekend enkele dagen naar Spanje in hun voorbereiding op de halve finales van de World League en het EK. Thomas Briels was er niet bij, maar staat te popelen om weer aan de slag te gaan bij de Red Lions.

  "Nog veel werk, maar zal een mooie zomer worden"

  Thomas Briels (29) kreeg door zijn verplichtingen bij zijn club Dragons nog wat langer rust en sluit deze week aan bij de nationale ploeg. Door de afwezigheid van enkele ervaren spelers kregen heel wat jongeren de voorbije maanden hun kans.

  "Er zijn veel talenten bijgekomen", vertelt Thomas Briels aan Sporza over de nieuwe Belgische lichting. "Enkele jongens hebben het heel goed gedaan op stage. Voor onze ploeg is het nodig dat die jonge gasten snel stappen zetten als we prijzen willen winnen."

  "Onze groep is nu iets groter dan in de periode van de Spelen. Toen werd er heel intensief getraind met een kleine groep en dan leer je elkaar heel goed kennen. Dat was een unieke ervaring, maar nu is het een beetje anders met een grotere groep."

  "De spelers moeten elkaar en het systeem leren kennen. Je moet op elkaar ingespeeld geraken en daar zullen we heel hard aan moeten werken. Er is nog veel werk, maar het zal een mooie zomer worden."

  "Onze doelstellingen zijn niet minder hoog dan vorige zomer"

  Vorig jaar stond alles in het teken van de Olympische Spelen. Is er dit jaar dan een beetje decompressie? "Onze doelstellingen zijn nu niet minder hoog dan vorige zomer", zegt Thomas Briels.

  "We willen ons eerst kwalificeren voor het WK en dan volgt het EK. We hebben nog nooit een groot toernooi gewonnen en we hebben toch de ambitie om dat in de toekomst te doen."

  Mag België op het EK op de gouden medaille mikken? "Ik wil geen extra druk leggen op dit team, maar als je kijkt naar onze spelers en onze ambities, dan mag het geen geheim zijn dat we een groot toernooi willen winnen. Dat zou een bekroning zijn."