• home
 • video
 • pas verschenen

  Blikje bier levert Panathinaikos fikse straf op

  PAOK-coach Ivic liep een wonde op door een blikje bier tegen zijn hoofd.

  De Griekse voetbalbond heeft Panathinaikos zwaar gestraft voor het gooien van een blikje bier naar Vladimir Ivic, de trainer van rivaal PAOK Saloniki. De topclub uit Athene krijgt een boete van 41.500 euro en 5 strafpunten.

  Het incident speelde zich enkele weken geleden af. Naast Ivic, die geraakt werd door een blikje bier, gingen ook nog eens enkele spelers op de vuist met elkaar. De scheidsrechter besloot om de wedstrijd, bij een 1-0-voorsprong voor Panathinaikos, definitief stil te leggen.

  De Griekse voetbalbond heeft nu beslist om de 1-0-overwinning van Panathinaikos om te buigen in een 0-3-overwinning voor PAOK. Er worden ook nog drie punten afgetrokken bij Panathinaikos in de play-offs om de tweede plaats. Die zijn nu nog bezig. Daar staat Panathinaikos op de derde plaats, na PAOK en AEK Athene. De winnaar van de play-offs krijgt een plaats in de derde voorronde van de Champions League.

  Ook volgend seizoen krijgt de club nog sancties. Panathinaikos begint dan met een handicap van twee punten aan het seizoen en moet twee matchen achter gesloten deuren spelen. Panathinaikos gaat tegen elke straf in beroep.

  Bekijk hieronder nog eens de beelden (vanaf 2'15"):