• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Red Wolves vol zelfvertrouwen: "We hebben stap vooruitgezet"

  Kunnen de Red Wolves Litouwen twee keer verslaan?

  De Belgische handbalploeg speelt vanavond en zondag een cruciaal tweeluik tegen Litouwen in de EK-voorronde. "We moeten de Belgische bescheidenheid aan de kant zetten", zegt assistent Michel Kranzen. De wedstrijd is vanavond live te bekijken op Canvas+ en op onze livestream. Afspraak om 20.25u.

  België baarde in november opzien door bijna de scalp te pakken van wereldkampioen Frankrijk. De Red Wolves willen tegen Litouwen die lijn doortrekken. De voorbereiding doet het beste vermoeden, vindt assistent Michel Kranzen.

  "Er worden heel weinig fouten gemaakt op training, iedereen is heel geconcentreerd. We zijn duidelijk een stap vooruitgegaan. Ik merk dat er meer een topsportmentaliteit in de groep zit. De spelers zijn strenger voor mekaar en zoeken ook naar nieuwe oplossingen."

  "De match tegen Frankrijk heeft ons ook meer zelfvertrouwen gegeven. Al mogen we Litouwen niet onderschatten. Ze hebben toch spelers die de kwartfinale van de Champions League gespeeld hebben. Ik verwacht een harde tegenstander. We zullen 100 procent moeten zijn."

  "Op papier zijn wij de zwakste ploeg in onze poule, maar we moeten de Belgische bescheidenheid aan de kant zetten. We hebben niets te verliezen, al moet het geloof om te winnen er wel zijn."

  De Beule: "Zou zelf ook niet weten hoe je tegen ons moet verdedigen"

  Tongeren-speler Jeroen De Beule moest dinsdag nog enkele lessen geven voor hij aansloot op de training. Of De Beule in actie komt, is niet helemaal zeker. Hij sukkelt met een kleine blessure. "Bij Tongeren hoopten ze dat ik nee zou zeggen tegen de nationale ploeg om mij te sparen voor de play-offfinale. Maar ik wil er elke match 100 procent voor gaan."

  "Litouwen is een directe concurrent voor de derde plaats, al mikken we stiekem ook op die tweede plaats. Ik hoop dat we met onze tactiek van 7 tegen 6 (België haalt bij een aanval zijn keeper van het veld ten koste van een veldspeler) voor een verrassing kunnen zorgen. Het is heel moeilijk om daar een antwoord op te vinden. Ik zou zelf niet weten hoe ik er tegen moet verdedigen."

  Live op Canvas+ en sporza.be

  • Volg de interland tussen België en Litouwen woensdag vanaf 20.25u live op Canvas+ of op sporza.be met livestream. Dirk Gerlo verzorgt het commentaar.