• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wouter Vrancken wordt nieuwe coach van Lommel United

  Vrancken (midden) is voorgesteld als de nieuwe trainer van Lommel.

  Lommel United heeft met de 38-jarige Wouter Vrancken een nieuwe coach aangesteld. Dat meldt de club die volgend seizoen in de eerste amateurdivisie opnieuw door het leven gaat als Lommel SK. Huidig trainer Tom Van Imschoot keert terug naar zijn vorige functie van sportief coördinator.

  Vrancken was de voorbije drie seizoenen werkzaam bij THES Tessenderlo en tekende in Lommel een overeenkomst voor één seizoen, met optie voor een bijkomend seizoen ongeacht of er volgend seizoen in 1B of de eerste amauterklasse gespeeld wordt.

  De voormalige middenvelder van STVV, KAA Gent, Racing Genk, KV Mechelen en KV Kortrijk begon zijn carrière als coach bij Gravelo. Die club loodste hij van vierde naar tweede provinciale. Daarna ging Vrancken aan de slag bij THES Tessenderlo, waarmee hij van eerste provinciale naar tweede amateurliga promoveerde.

  Volgend jaar toch nog in 1B?

  Afgelopen vrijdag verloor Lommel United nog het beslissende duel in de play-downs tegen OH Leuven (1-0). Het werd zo gedwongen tot degradatie naar de eerste amateurklasse.

  Toch kan Lommel voor de groene tafel nog wel zijn plekje in 1B veiligstellen. Als Antwerp of Moeskroen via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) geen proflicentie krijgt, blijft Lommel een profclub.

  Tweet van Lommel: