• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Na testdagen een boost gekregen voor de race in Sotsji"

  Vandoorne kijkt optimistisch naar Rusland.

  Komend weekend krijgt McLaren kans op eerherstel in de Grote Prijs van Rusland, de eerste Europese wedstrijd van het jaar in het wereldkampioenschap. Na de afgang met de auto van Stoffel Vandoorne in Bahrein leeft onze landgenoot na een bemoedigende test op hoop.

  "Ik heb al geracet in Sotsji en heb er goeie resultaten behaald. In 2015 heb ik er de wereldtitel behaald in het GP2-kampioenschap. Dat neem ik als pluspunt mee naar komend weekend", zegt Vandoorne.

  "We hebben de voorbije weken niet veel geluk gehad en hebben weinig kilometers kunnen afleggen. Hopelijk komt er stilaan een kentering. Na die moeilijke weken was de laatste testdag in Bahrein al een heuse opsteker. Voor mezelf en de ploeg."

  "Daar hebben we de boost gekregen die we nodig hadden en vooral de informatie die we nodig hadden. We hebben dus een veel beter gevoel voor Sotsji dan na de ontgoocheling van Bahrein (waar Vandoorne door technische problemen niet eens aan de start kwam, red)."

  Na die Grote Prijs beleefde Vandoorne tijdens de eerste "in-season tests" van het jaar toch eens een geslaagde dag. Hij kon 81 rondjes rijden in zijn "eerste dag zonder grote problemen".

  In Sotsji moet evenwel nog geen topresultaat verwacht worden. Vandoorne: "Op circuits met veel rechte stukken is de snelheid belangrijk, dus op dat vlak zullen we wat benadeeld zijn, maar het komt er op neer om onze rondetijden op punt te zetten en aan de betrouwbaarheid van de auto te werken."

  "Als we op dat vlak goed scoren in Sotsji zullen we zo goed mogelijk proberen te presteren met de middelen die voorhanden zijn."