• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Rossom verliest met Valencia belle in finale Eurocup

  Sam Van Rossom ging samen met Valencia kopje-onder in het laatste kwart.

  Sam Van Rossom is er niet geslaagd een tweede keer de Eurocup basketbal te winnen met Valencia. Het gaf tegen Malaga de zege uit handen in de slotfase.

  Het zag er lang goed uit voor Van Rossom en co. Na het eerste kwart was het 22-18, bij de rust 33-30. Na het derde kwart was het verschil tot 54-43 opgelopen en Will Thomas maakte er in het begin van het slotkwart zelfs nog 56-43 van.

  Maar Malaga plaatste een stevige tussensprint. Het scoorde liefst 18 punten op een rij. Op 3'42" van het einde werd het zo 56-56 en na nog een driepunter van Jamar Smith en twee vrijworpen van Alberto Diaza was de situatie helemaal omgekeerd: 56-61.

  Een aangeslagen Valencia kon nog slechts twee punten tegenscoren en verloor de match en de titel met 58-63. Van Rossom speelde 23 minuten. Daarin scoorde hij 6 punten (twee driepunters) en nam hij 4 rebounds en 4 assist voor zijn rekening.

  Malaga komt een eerste keer op de erelijst en volgt daarop het Turkse Galatasaray op. Valencia is met drie zeges recordhouder. Het won de EuroCup in 2003, 2010 en 2014. Die laatste keer al met Van Rossom in de ploeg.