Ga naar de inhoud

Westbrook pakt 38e "triple-double" én breekt record met 57 punten

 do 30 maart 2017 09:42
Westbrook scoorde dit seizoen al 38 "triple-doubles".
De Amerikaanse basketbalspeler Russell Westbrook heeft opnieuw een record gebroken. In de NBA-wedstrijd tegen Orlando Magic scoorde de vedette van Oklahoma City het hoogst aantal punten ooit bij een "triple-double". Westbrook is nog drie "triple-doubles" verwijderd van het seizoensrecord.

57 punten, 11 assists en 13 rebounds

Door de 114-106-overwinning van Oklahoma City tegen Orlando Magic verzekert het team van Westbrook zich van een plaatsje in de play-offs. De Amerikaan had een groot aandeel in de overwinning. Hij scoorde 57 punten en zorgde er negen seconden voor tijd voor dat de wedstrijd naar verlengingen ging. 

Nooit scoorde iemand meer dan 57 punten bij een "triple-double". Westbrook slaagde er ook nog in om 11 assists te geven en 13 rebounds te veroveren.

Westbrook heeft nu nog acht matchen om drie "triple-doubles" te maken. Als hij hierin slaagt, evenaart hij het record van Oscar Robertson. Hij kwam in 1962 tot 41 "triple-doubles". 

Tweet over NBA-record:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.