• home
 • video
 • pas verschenen

  Handbal is opnieuw een topsport in Vlaanderen: "Belangrijk dat erkenning er is"

  De Vlaamse Handbalvereniging krijgt weer een subsidie na vijf jaar.

  Minister van Sport Philippe Muyters heeft, op advies van Sport Vlaanderen, beslist om de Vlaamse Handbalvereniging in 2017 een subsidie toe te kennen voor "de organisatie en uitvoering van talentdetectie en ontwikkeling". De federatie is daar blij mee.

  Na vijf jaar wordt het handbal opnieuw als topsport beschouwd. De handbalvereniging krijgt een subsidie van 10.000 euro van de Vlaamse Overheid. Weliswaar het laagste bedrag van alle sporten, maar toch is de handbalbond er gelukkig mee.

  "De subsidie die we ontvangen beschouw ik als een belangrijk signaal voor de  ontwikkeling van onze sport", vertelt Wim Vos, voorzitter van de Vlaamse Handbalvereniging.

  De toegekende subsidies zijn voor "de organisatie en uitvoering van talentdetectie en ontwikkeling in combinatie met secundair onderwijs, in of buiten een topsportschool".

  "Het bedrag dat we krijgen is niet zo groot maar belangrijker is dat er opnieuw erkenning is. Sinds het wegvallen van de subsidiëring in 2012 is dit een eerste stap."

  "Ik beschouw dit als een appreciatie van het harde werk. Aan ons nu om te bewijzen dat we het vertrouwen waard zijn", sluit een gelukkige Vos af.