• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Panthers verliezen Nederlandse Boomgaardt als coach na meningsverschillen

  Bondscoach Ageeth Boomgaardt verschilde van visie met haar technische staf.

  Ageeth Boomgaardt (44) is niet langer bondscoach van de nationale vrouwenhockeyploeg. De Nederlandse ex-tophockeyster, die sinds juni aan het roer stond van de Red Panthers, lichtte vanmiddag de bond en haar speelsters in dat ze er met onmiddellijke ingang mee stopt. Een verschil in visie is de oorzaak van de breuk.

  De Belgische hockeybond (KBHB) stuurde vanmiddag een communiqué over haar ontslag de wereld in: "De afgelopen weken was er een verschil van inzicht ontstaan tussen de bondscoach en haar technische staf."

  "Er werd hard gewerkt om deze meningsverschillen weg te werken en de neuzen in dezelfde richting te zetten, maar dit bleek uiteindelijk niet mogelijk."

  "Ageeth heeft beslist dat het beter was voor haar en voor het team om een stap opzij te zetten. De KBHB wenst uitdrukkelijk Ageeth te bedanken voor haar uitstekende werkethiek over de afgelopen maanden en wenst haar het allerbeste voor de toekomst."

  Assistenten Thijssen en Letchford nemen over tot de zomer, daarna evaluatie

  Na het missen van Rio 2016 koos de bond voor een nieuwe technische staf om het project van de Red Panthers een nieuw elan te geven. Het ambitieuze doel was de kwalificatie voor het WK 2018 én uiteindelijk de Spelen van Tokio 2020.

  Voorlopig komt de sportieve leiding van de vrouwenploeg in handen van assistent Niels Thijssen, die in oktober 2015 al met succes ad interim was na het vertrek van Pascal Kina. Thijssen krijgt de steun van Simon Letchford, die in de huidige staf ook al assistent was.

  De twee zullen tot het einde van de zomer het drukke programma in goeie banen leiden. Met onder meer de World League Semifinal in juni-juli in eigen land en het EK in augustus in Nederland. Na de zomer volgt een evaluatie.