• home
 • video
 • pas verschenen

  "Over twee maanden krijgt Vandoorne een nieuwe motor"

  Stoffel Vandoorne maakt kennis met de Formule 1-fans.

  0 / 0

  Stoffel Vandoorne maakt kennis met de Formule 1-fans.

  Er is beterschap op komst voor de auto voor Stoffel Vandoorne. "In Monaco hoopt zijn team beter voor de dag te komen", weet oud-Formule 1-rijder Bas Leinders.

  "Finishen is belangrijk"

  Stoffel Vandoorne heeft zijn eerste race van het seizoen tot een goed einde gebracht. Onze landgenoot eindigde gisteren als 13e in Australië.

  "Het liep niet helemaal gesmeerd, maar hij heeft wel de finish gehaald. Dat vind ik heel belangrijk", blikt ex-F1-rijder Bas Leinders in De zevende dag terug op de race van Vandoorne.

  "Hij hield gelijke tred met Fernando Alonso. Op het einde van de race draaide hij zelfs snellere rondjes dan zijn ploegmaat. Een keer is hij van het circuit gegleden, maar voorts reed hij foutloos."

  "Vandoorne heeft veel geleerd. Vergeet niet dat hij voor het eerst in Melbourne racete. Hij kende het circuit niet. De komende maanden komt hij op bekend terrein terecht. Dan rijdt hij op circuits die hij kent uit het GP2-kampioenschap. Circuits waar hij won."

  "Nieuwe motor in Monaco"

  Volgens ervaren rot Fernando Alonso is de McLaren-Honda allesbehalve competitief. "De Hondamotor is niet sterk genoeg. Daar wordt hard aan gewerkt", weet Bas Leinders.

  "Over twee maanden, rond de Grote Prijs van Monaco, hoopt het team beter voor dag te komen met een nieuwe motor."

  "Honda heeft de bal misgeslagen met het eerste concept van hun motor. Ze hebben nu 3 jaar achterstand op de concurrentie."

  "Het gaat sowieso een tijd duren. Belangrijk is dat Honda dit jaar alles voor mekaar krijgt. Op het einde van dit seizoen moeten ze goed presteren. Anders spelen ze een strijder als Fernando Alonso kwijt."

  "Carrière van minstens 10 jaar"

  De GP in Monaco staat pas eind mei op de kalender. Eerst racet Stoffel Vandoorne nog in China, Bahrein, Rusland en Spanje. Met welk doel? "McLaren moet elke race op een plaats in de top 10 mikken", vindt Bas Leinders. "Dat levert punten en centen op."

  "Stoffel zelf moet proberen gelijke tred te houden met Alonso. Af en toe moet hij beter doen. Dan tekent hij een contract voor minstens 10 jaar in de Formule 1."

  🎞 Bas Leinders in De zevende dag