• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne tempert verwachtingen voor eerste GP: "In 1,5 week kun je niet veel veranderen"

  Stoffel Vandoorne viert uitgerekend zondag zijn 25e verjaardag.

  De dramatisch verlopen testsessies bij McLaren overschaduwen de hoerastemming rond het F1-debuut van Stoffel Vandoorne als volwaardige rijder. "Het wordt niet makkelijk in Australië", beseft Vandoorne. "We beschouwen het een beetje als een extra testsessie."

  De motor van de McLaren, geleverd door Honda, bleek de afgelopen weken allesbehalve betrouwbaar en performant. Stoffel Vandoorne, die stiekem had gehoopt mee te kunnen strijden met de toppers, probeert dan ook zijn ontgoocheling te verbijten.

  "We hebben wel een paar nieuwe dingen meegenomen naar Australië en we hopen op verbetering, maar in anderhalve week kun je niet veel veranderen aan het chassis en de motor."

  "Omdat we in Barcelona tijdens de tests te weinig kilometers hebben kunnen afmalen, wordt de eerste Grote Prijs een beetje een extra testsessie."

  "Ik had natuurlijk liever meteen meegestreden met de toppers, maar ik had er op voorhand niet op gerekend. Al begrijp ik wel dat de mensen meer verwachten van een topteam als McLaren. De voorbije seizoenen was er steeds progressie, maar die is er nu niet."

  "Er zal sowieso beterschap komen, maar wanneer die er zal zijn, dat is nu moeilijk te zeggen. Hopelijk sneller dan verwacht."

  Stoffel Vandoorne over...

  • Zijn duel met Max Verstappen: "Het zal nog even wachten zijn op een échte Derby der Lage Landen. Ik zit bij McLaren niet in een positie om meteen al te kunnen strijden met Max."
  • De persaandacht: "De Formule 1 is heel druk. Het is een grote stap vooruit in vergelijking met de voorbije jaren. Ik vind het niet het leukste aan mijn job, maar ik neem het erbij. Mij zal je niet horen klagen over mijn job."
  • Zijn verjaardag zondag: "Het is een leuk cadeau. Er zijn ergere dingen dan op je 25e verjaardag een F1-wedstrijd te moeten rijden."