• home
 • video
 • pas verschenen

  RC Mechelen degradeert in twee jaar van tweede klasse naar eerste provinciale

  De kern van RC Mechelen.

  In 2015 speelde Racing Mechelen nog in tweede afdeling. Gisteren verloor de club in de derde amateurafdeling van Diegem en is het zeker van degradatie naar eerste provinciale.

  De neergang van RC Mechelen begon eind 2014, toen bleek dat het toenmalige bestuur zijn hand overspeeld had. De uitschakeling van RC Genk in de Beker van België was een van de laatste sportieve stuiptrekkingen van de club.

  Toen de spelers niet meer betaald konden worden, ging het in een razende vaart bergaf. Na een leegloop speelde Racing het seizoen uit met beloften en werd wedstrijd na wedstrijd verloren. Na één jaar tweede klasse was degradatie al een feit.

  Het seizoen erna liep het ook verkeerd in derde klasse. Racing eindigde ondanks een mooie inhaalrace na Nieuwjaar en een nek-aan-nek-race met Deux Acren als laatste en belandde zo in vierde klasse, de huidige derde amateurliga.

  In die derde amateurklasse ging het dit seizoen van kwaad naar erger. Met een krap budget en amper één overwinning op de teller belandde Racing van de regen in de drop. Zaterdagavond verloor de club thuis van Diegem en is de derde degradatie op een rij mathematisch een feit. Voor het eerst moet de club naar eerste provinciale.

  "Het einde van de ellende is in zicht"

  Sinds enkele maanden beschikt Racing Mechelen over een nieuw bestuur, onder leiding van een nieuwe voorzitter. Huidig trainer en toekomstig sportief manager Mario Michiels ziet het ondanks de degradatie niet negatief in. "We moeten nog een paar weken door de zure appel bijten, maar het bestuur is heel hard aan het werken om het puin van de voorbije jaren op te ruimen. Het einde van de ellende is in zicht. Volgend seizoen zullen we weer met een sterke eerste ploeg voor de dag komen en zal alles eindelijk weer positief worden", zegt Michiels.