• home
 • video
 • pas verschenen

  Hamilton en Bottas glunderen bij voorstelling van bloedmooie Mercedes-bolide

  Lewis Hamilton en Valtteri Bottas met de Mercedes W08.

  Mercedes heeft op het circuit van Silverstone de W08 voorgesteld, de auto waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas het komende F1-seizoen zullen rijden. "Het voelde ongelooflijk", was Hamilton vol lof.

  Mercedes W08: slanke neus

  De Mercedes W08 valt op door zijn zijn lange neus, die slanker oogt dan bij de auto's die tot nog toe werden voorgesteld. Ook de haaienvin bovenop de motorkap is kleiner dan bij de concurrentie. Omdat de banden breder zijn, is de auto ook breder, maar het design is wel oogstrelend mooi.

  Hamilton: "Ongelooflijk gevoel"

  Mercedes domineerde de voorbije drie seizoenen, met wereldtitels van Lewis Hamilton (2014 en 2015) en Nico Rosberg (2016). Door het plotse afscheid van Rosberg lijkt de meeste druk nu bij Hamilton te liggen. Die is in de wolken met de nieuwe auto.

  "Het is een redelijk geweldige auto", lachte hij na enkele rondjes op Silverstone. "Het gevoel was ongelooflijk. Dit is een van de meest verfijnde machines die ik al gezien heb in de Formule 1. Hij voelt bijna hetzelfde aan als vorig jaar, maar dan krachtiger."

  Bottas: "Vorm van mijn leven"

  Mercedes haalde Valtteri Bottas binnen als vervanger voor wereldkampioen Nico Rosberg. De Fin liet eerder al verstaan dat hij niet van plan is om tweede viool te spelen en klonk ook op Silverstone ambitieus.

  "Ik denk dat ik nog nooit zo hard gewerkt heb in de winter. Ik heb keihard getraind en ik zit in de vorm van mijn leven. Ik ben helemaal klaar voor het nieuwe seizoen", vertelde de 27-jarige Bottas.